Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vulin: Uspeh pripadnika vojne policije je trijumf volje - | K-013 Portal

Vulin: Uspeh pripadnika vojne policije je trijumf volje

takmicenje cuvar reda, aleksandar vulin

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas završnoj,  četvrtoj fazi takmičenja „Čuvar reda“ na kraljevačkom poligonu „Beranovac“ gde se pripadnici vojnih policija Ruske Federacije, Irana, Katara, Kipra, Kazahstana i Srbije nadmeću za medalje u „Trci heroja“.

„Vojska Srbije i na ovaj način dokazuje koliko je rame uz rame sa najznačajnijim, najbrojnijim armijama sveta. Ima brojnijih armija od naše, ali tvrdoglavijih, upornijih i obučenijih nema“, istakao je ministar Vulin, na čiju se inicijativu, dok je obavljao funkciju ministra odbrane, takmičenje "Čuvar reda" po prvi put održava u Srbiji na poligonima Beranovac i Žiča.

Prema njegovim rečima, vojni policajci danas su pokazali da mogu da se nose sa svima u svetu, da su izuzetno obučeni, ali iznad svega motivisani.

„Ovo je trijumf volje. Svako može da nauči i da se pripremi da istrči 12 kilometara, ali samo onaj ko je zaista vrhunski motivisan može sebe da ostavi na ovoj stazi i da učini sve da bi pobedio“, rekao je ministar.

Vojska Srbije, kako je istakao, uvek je pokazivala u vežbama sa drugim armijama koliko napreduje i koliko se u zadnjih nekoliko godina slika naše vojske promenila.

„Zahvaljujući radu svakog pripadnika Vojske Srbije, ogromnom patriotizmu i entuzijazmu, ali i ogromnom ulaganju naše zemlje u obuku, opremu i standard svih naših pripadnika, možemo da kažemo da je naša Vojska garant ne samo mira i stabilnosti u Republici Srbiji, već i na  čitavom Balkanu. Snažna Vojska Srbije, snažna Srbija i miran Balkan“, naglasio je ministar Vulin.

Čuvari reda

Takmičenje na kome učestvuju pripadnici vojnih policija "Čuvar reda" deo je Međunarodnih armijskih igara pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Ruske Federacije, na kojima učestvuje oko 270 timova iz više od 40 zemalja, među kojima su i timovi Vojske Srbije.

Igre se održavaju na teritoriji Rusije i 10 zemalja suorganizatora, među kojima je po prvi put i naša država.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.