Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vulin: Za decu palih i ranjenih pripadnika MUP-a od sada i zimovanje i letovanje - | K-013 Portal

Vulin: Za decu palih i ranjenih pripadnika MUP-a od sada i zimovanje i letovanje

aleksandar vulin, pali i ranjeni pripadnici mupa

Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada ne zaboravlja žrtve svojih pripadnika koji su živote dali za otadžbinu i zato je i povodom početka nove školske godine, deci stradalih, poginulih i ranjenih pripadnika, uz sredstva za nabavku udžbenika, poklonilo laptopove, donaciju Udruženja osiguravača Srbije, i mobilne telefone.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je deci uručio poklone, istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova tu da im pomogne i da brine o njima, jer su oni deca onih koji su bili ili jesu najbolji među nama, onih koji nisu pitali za svoj život i zdravlje i postupili su onako kako bi postupio samo heroj koji voli svoju Srbiju i svoj narod.

„Ministarstvo vam je večno zahvalno baš kao i vaša Srbija. Kada dođe vreme da završite škole, vi koji budete želeli da svoju budućnost doživite u Ministarstvu unutrašnjih poslova za vas će uvek biti posebno mesto“, rekao je ministar Vulin i dodao da je to rešenje predviđeno i zakonom, da ne bi bila reč koja može da se prekrši.

Ministar je istakao da će od ove zime svako dete stradalog i ranjenog pripadnika Ministarstva imati pravo da sa pratiocem sedam dana zimovanja provede u nekom od objekata MUP, kao i da će imati pravo na sedam dana letovanja u našem objektu na moru.

„Hoću samo da kažem da brinemo, da nam je stalo do vas, da se sekiramo kada vam nešto nije dobro, da znamo kada u školi nešto nije kako treba, da smo tu da pomognemo“, istakao je ministar Vulin i dodao da su njihovi roditelji primer bez koga srpska policija ne bi bila to što je danas.

Prema njegovim rečima, kada se rade najteži, najzahtevniji zadaci, setimo se naših poginulih,  ranjenih i hoćemo da ličimo na njih, da budemo dostojni veličine njihove žrtve.

„Vi rastete u dobre ljude, ne samo zato što ste imali velike očeve i majke, već zato što ste dobri ljudi. Vaša vrednost nije samo vaše poreklo, vaša vrednost je vaša dobrota, marljivost, upornost, rad“, poručio je ministar deci i dodao da zagrljaj koji će im celog života nedostajati niko ne može da nadoknadi, ali da je Ministarstvo tu da tu bol makar malo ublaži.

Ministar se zahvalio i Udruženju osiguravača Srbije koje je doniralo laptopove, koje je dobilo po 17 osnovaca i srednjoškolaca, dece naših stradalih i ranjenih pripadnika.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.