Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vulinu uručen bajonet - | K-013 Portal

Vulinu uručen bajonet

aleksandar vulin, ministarstvo odbrane

Jačanje Vojske Srbije (VS) i njen doprinos regionalnoj stabilnosti i miru u svetu trebaju da ostanu težišni zadaci Ministarstva odbrane i VS i u narednom periodu, ocenjeno je na zajedničkoj sednici Kolegijuma ministra odbrane i Kolegijuma načelnika Generalštaba VS, održanoj danas u Domu Garde u Topčideru.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da su tokom sednice kolegijuma razmatrane aktivnosti sprovedene u protekle tri godine, kao i da je predstavljena analiza stepena razvoja snaga i operativnih sposobnosti VS.

Tokom sastanka je ocenjeno da je VS „značajno ojačala svoje kapacitete“, a da je najznačajniji rezultat tokom prethodne tri godine opremanje novim sredstvima, modernizacija postojećih kapaciteta, jačanje operativnih sposobnosti, unapredjenje obuke, ali i poboljšanje materijalnog položaja vojnika i oficira.

Ocenjeno je i da vojna neutralnost Srbije omogućava „uspešan razvoj partnerske saradnje sa drugim armijama“, u skladu sa nacionalnim i odbrambenim interesima Srbije, što će i „ubuduće biti čvrsto opredeljenje (Srbije)“.

Na sednici je načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović uručio Aleksandru Vulinu bajonet „u znak zahvalnosti za sve što je učinio za razvoj i jačanje VS u proteklom periodu“.

(Danas)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.