Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Za sada 210 studenata iz Beograda zaraženo koronom - | K-013 Portal

Za sada 210 studenata iz Beograda zaraženo koronom

studenti, koroanvirus, korona, virus, kovid 19, Beograd

Direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd Marija Obradović izjavila je danas da je, prema njenim informacijama, za sada 210 studenata pozitivno na koronavirus i da je četvrtina zaraženih iz studentskih domova.

Ona je navela da se čeka rezultat još 50 studenata koji su testirani tokom vikenda.

"Svaki dan se javlja sve više studenata sa respiratornim tegobama", rekla je Obradović za RTS.

Ona je navela da u Beogradu studira oko 120.000 mladih, da je više od polovine iz unutrašnjosti, a oko 50.000 iz Beograda.

"Kolektivni smeštaji su gusto naseljene sredine, a studenti se više druže, skloniji su zarazi, mnogi pokušavaju da bolest preleže na nogama i više ih je sa ozbiljnijim tegobama", rekla je Obradović.

Ona je dodala da se studentskoj Poliklinici dnevno javi od 100 do 150 studenata na pregled, a da ima i oko 50 poziva u vezi sa respiratornom infekcijom.

Kaže i da izvestan broj studenata ne zna gde se zarazio, da su se mnogi zarazili na proslavama i okupljanjima, a da nema zaraze koja je potekla iz nekog studentskog restorana ili kluba.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS