Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Za vojvođanske đake u petak kraj prvog polugodišta - | K-013 Portal

Za vojvođanske đake u petak kraj prvog polugodišta

skola, raspust, vojvodina

Učenici iz vojvođanskih osnovnih i srednjih škola imaju još dva radna dana u prvom polugodištu koje se završava u petak, 23. decembra, a od ponedeljka zvanično počinje zimski raspust.

On će za učenike osnovnih škola u Pokrajini trajati do petka, 13. januara, dok će srednjoškolci imati nedelju dana kraći zimski raspust, tačnije do petka, 6. januara.

Srednjoškolci se na nastavu vraćaju 9. januara, kada počinje drugo polugodište, a osnovci u ponedeljak, 16. januara.

Osnovci i srednjoškolci u ostatku Srbije u školu će ići i naredne nedelje, pošto se njima prvo polugodište završava u petak, 30. decembra.

U mnogim školama sednice nastavničkih veća su zakazane za početak iduće nedelje tako da je ovo udarni period za ocenjivanje i zaključivanje ocena.

Za učenike van područja Vojvodine zimski raspust počinje u ponedeljak, 2. januara. Za osnovce se raspust završava u petak, 20. januara, a za srednjoškolce u petak, 13. januara.

Drugo polugodište za učenike osnovne škole počinje u ponedeljak, 23. januara, a za srednjoškolce u ponedeljak,16. januara.

Nakon zimskih ferija sve đake sredinom februara čeka kratak predah zbog Dana državnosti, koji se proslavlja 15. i 16. februara. Pošto ovi dani padaju u sredu i četvrtak, školskim kalendarima i u Vojvodni i u ostatku Srbije je predviđeno da petak, 17. februar bude neradni pa đaci sa vikendom neće ići u školu od 15. do 19. februara.

U vojvođanskom školskom kalendaru ovaj predah je nazvan Sretenjski raspust.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.