Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Za zaražene maturante prijemni u avgustu, predložen dodatni rok za studente - | K-013 Portal

Za zaražene maturante prijemni u avgustu, predložen dodatni rok za studente

Maden Šarčević, Šarčević, KONUS, prijemni u avgustu, dodatni ispitni rok

Maturantima koji su oboleli od kovid 19, biće omogućeno u avgustu da polažu prijemni ispit za upis na fakultet, izjavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da je predložio da se studentima omogući još jedan ispitni rok u avgustu, ali da će konačna odluka biti doneta na sednici Konferencije univerziteta Srbije (KONUS).

Ministar je za Tanjug naveo da maturanti koji su zaraženi virusom korona neće izgubiti prvi rok za upis na fakultete i da će im biti omogućeno da polažu prijemni u avgustu.

"Ako se desi da se u broju bodova sudaraju sa decom koja su upisana na budžet, povećaćemo kvote. To nije veliki broj, zbog bolesti 31 maturant nije mogao da izađe na prijemni", naveo je ministar.

Dodaje da je Ministarstvo čekalo da se završe prijemni ispiti na fakultetima pa tek onda da izađe sa stavom šta će se sa maturantima koji su bili zaraženi.

"Nismo hteli da izlazimo ranije kako se ne bi manipulisalo. Mnogi bi rekli da imaju kovid i ako ga nemaju. Za 31 maturanta koji je zaražen omogućićemo da polažu prijemnu i upišu željeni fakultet", naveo je Šarčević.

Dodao je da se danas čuo i sa rektorkom BU Ivankom Popović da su zauzeli jedinstven stav da se studentima omogući dodatni ispitni rok, ali da će konačna odluka o tome biti doneta na sednici KONUS-a.

"Rektorka će predlog da iznese na sednici KONUS-a. Moguće je da se izvede još jedan ispitni rok krajem avgusta, niko neće biti birokrata", naglasio je Šarčević.

Ministar je naveo da će sutra imati sastanak i s predstavnicima studenata iz studentskih domova kako bi se dogovorili oko tehničkih detalja za ostanak u domu.

Ističe da će se pronaći rešenje za studente koji nemaju gde tokom leta i za strane studente i napominje da je tako bilo i u prvom piku epidemije.

"Moraju domovi da se spreme za rad na jesen, ali za studente kojima je nužno da ostanu, koji nemaju gde, pronaći ćemo rešenje. Nema potrebe da svi ostaju", zaključio je Šarčević.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

Big PA Ukus Fest 03 460x600 

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city