Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zabrana izvoza dizela ponovo produžena - | K-013 Portal

Zabrana izvoza dizela ponovo produžena

vlada srbije, izvoz dizela, zabrana

Vlada Srbije je na današnjoj sednici produžila zabranu izvoza evro dizela EN 590, na još sedam dana, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je usvojila i Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme trajanja "Dečije nedelje" na svaku prodatu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu, železničkom, vodnom, vazdušnom i drumskom saobraćaju, kao i na svaku prodatu ulaznicu za pozorište, bioskop i drugu kulturnu i sportsku priredbu za koju se naplaćuju ulaznice, kao i na svaki prodat nosač zvuka sa snimljenim sadržajem.
 
Projekcija je da će na taj način biti ostvareni prihodi od oko 10 miliona dinara, koji će biti iskorišćeni za organizaciju raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih deci i preduzimanje drugih mera za unapređivanje razvoja društvene brige o deci.
 
Na sednici je doneto Rešenje o davanju saglasnosti na odluku o uspostavljanju saradnje između opština Prijepolje i Karačabej u Turskoj.
 
Saradnja će biti uspostavljena u oblastima kulture i sporta, kao i u drugim društvenim oblastima, na lokalnoj razmeni tehničkih znanja i iskustava o uslugama, ekonomskoj saradnji, zaštiti kulturnih i istorijskih obeležja i zaštiti životne sredine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.