Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zakonima će se potpuno zabraniti fizičko kažnjavanje dece - | K-013 Portal

Zakonima će se potpuno zabraniti fizičko kažnjavanje dece

zakon o pravima deteta, zakon o porodici i pravima deteta

Novi Zakon o porodici i Zakon o pravima deteta uvešće potpunu zabranu fizičkog kažnjavanja dece, izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Milka Milovanović Minić.

Ona je prilikom današnje posete Kraljevu pojasnila da to "umesto prve pomisli o slanju roditelja u zatvor, pre svega podrazumeva aktivan rad sa roditeljima na polju vaspitanja dece".

U razgovoru državne sekretarke sa gradonačelnikom Kraljeva Predragom Terzićem je zaključeno da uspešne pronatalitetne politike nema bez zajedničkog rada resornih ministarstava, lokalnih samouprava, zakonodavne vlasti, ali i medija, koji bi trebalo da afirmišu zakonska rešenja koja idu u prilog usklađivanju rada i roditeljstva

Milovanović Minić je istakla da će resorno ministarstvo sve primere dobre prakse lokalnih samouprava ugraditi u sveobuhvatni dokument koji će biti predočen Vladi Srbije.

Takođe i da se aktivno radi na Zakonu o finansijskoj podršci porodicama, sa namerom da se poboljša položaj majki dece s invaliditetom.

Gradonačelnik Terzić je izneo niz primera podrške porodicama s decom, koje je ovaj grad počeo da sprovodi u sklopu mera Vlade Srbije usvojenih 2018. godine.

Kraljevo subvencioniše privatne vrtiće, a finansira i vantelesnu oplodnju, bez ograničenja u broju pokušaja.

Na zahtev roditelja, ova pomoć grada odnosi se i na pokušaje vantelesne oplodnje u inostranstvu a pomoć iznosi 300.000 dinara.

"Grad je pristupio i programu podrške za porodice sa troje i više dece. Uz karticu Tri plus ove porodice ostvaruju popuste u prodavnicama, sportskim klubovima, a sa 30 odsto, sufinansirmo i komunalne usluge za porodice sa troje i više dece", rekao je Terzić.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS