Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zamenica Zaštitnika građana razgovarala sa porodicom Stanković - | K-013 Portal

Zamenica Zaštitnika građana razgovarala sa porodicom Stanković

zamenica zastitnika gradjana, bojan stankovic, efrozina stankovic ruanda

Zamenica Zaštitnika građana za prava deteta Jelena Stojanović danas je razgovarala sa Bojanom Stankovićem, državljaninom Republike Srbije čijoj supruzi Efrozini, državljanki Ruande, nije odobren privremeni boravak u našoj zemlji po osnovu spajanja porodice a detetu rođenom prošle godine još uvek nije izdata zdravstvena knjižica.

Stojanović je u razgovoru predočila Stankoviću da je Zaštitnik građana pre sedam dana, tačnije odmah po saznanju iz medija za njihov problem, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak prema Ministarstvu unutrašnjih poslova i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

Zamenica Zaštitnika građana je navela i da očekuje da odgovore nadležnih organa dobije sredinom naredne nedelje.

Zaštitnik građana je 10. februara 2020. godine iz medija saznao da je državljanki Ruande naplaćena zdravstvena usluga u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKCS iako je udata za državljanina Srbije, kao i da njihovom detetu koje je rođeno sredinom prošle godine u Republici Srbiji još uvek nije izdata zdravstvena knjižica.

Zbog ovih, ali i medijskih navoda o razlozima zbog kojih državljanki Ruande nije odobren privremeni boravak u Republici Srbiji po osnovu spajanja porodice, Zaštitnik građana je pokrenuo postupak prema MUP-u i RFZO i odredio rok od 15 dana da ga izveste o svim okolnostima ovog slučaja.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.