Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zaposleni na Klinici "Laza Lazarević" traže smenu direktorke - | K-013 Portal

Zaposleni na Klinici "Laza Lazarević" traže smenu direktorke

mobing, klinika laza lazarevic

Zaposleni na Klinici "Dr Laza Lazarević" organizovali su danas protest ispred klinike i zatražili smenu v.d direktorke Ivane Stašević Karličić, koju optužuju za mobing.

Okupljeni radnici su za N1 rekli i da traže bolje uslove za rad i da od zahteva neće odustati, te da će, ako nadležni ne reaguju, 29. septembra organizovati generalni štrajk.
 
Oni su nezadovoljni uslovima rada i načinom na koji se vodi briga o pacijentima, a kažu i da mesecima trpe mobing v.d direktorke, da ih prečesto premešta na različita radna mesta i da se sve odražava na pacijente.
 
Za pomoć su se, kažu, obraćali predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, a pisali su i ministarstvu zdravlja i rada, ali odgovor nisu dobili.
 
Ivana Stašević Karličić ranije danas za N1 je kazala da je reč o "neprincipijelnim zahtevima".
 
"Instrumentalizuju se ljudi koji imaju potrebu da žive privilegije koje su imali u prethodnom periodu", rekla je v.d direktora.
 
"Premeštanja je bilo tokom kovida, za dobrobit zdravlja građana. Nije bilo lako raditi nekovid i kovid pozitivna lica sa mentalnim smetnjama. Iako je odlukom Vlade bilo moguće dati usmeni radni nalog, nikada ta procedura ovde nije izostala", kaže direktorka klinike "Laze Lazarević" i dodaje da ne stoji ni primedba o menjanju terapeuta pacijentima.
 
Kako je na protestu zaposlenih rekao Dalibor Gurović, radnici su nezadovoljni jer trpe svakodnevni mobing i ko god napravi bilo kakav istup koji ne odgovara v.d. direktorki dobije drugi radni nalog.
 
"U vreme kovida dobili smo uputstvo za rad da se mi kao medicinske sestre i tehničari obavezujemo da se bavimo serviranjem hrane pacijentima, što srozava naš ugled kod pacijenata i saradnika. Taj nalog traje i dan danas", rekao je Gurović.
 
Kaže da su zbog toga napisali peticiju, a da je, od 30 i nešto potpisnika, v.d direktorka premestila 15 na druga radna mesta.
 
Okupljeni na protestu rekli su za Danas da su zaposleni dobili zabranu od direktorke da napuste zgradu.
 
UO: Klinika radi na dobrobit pacijenata 
 
Upravni odbor Klinike "Dr Laza Lazarević" saopštio je, povodom skupa koji je danas, kako su naveli, organizovala nekolicina zaposlenih, da se u toj klinici sve radi na dobrobit pacijenata.
 
U saopštenju koje je potpisala predsednica UO Biljana Pavlović navedeno je da je rad u toj klinici do 2017. godine odlikovalo "odsustvo stručnih standarda i dehumanizovan odnos prema pacijentima", a račun je bio u blokadi, dok je posle 2017. godine sve promenjeno.
 
"Vozni park je do 2017. bio u lošem stanju, a do 2022. je kompletno obnovljen", navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da su otvorene nove službe, SOS telefon za prevenciju samoubistva, Centar za mentalno zdravlje.
 
O optužbama zaposlenih za mobing u saopštenju Upravnog odbora nije bilo reči.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.