Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole Ministarstva za rad zbog propusta - | K-013 Portal

Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole Ministarstva za rad zbog propusta

zoran pasalic, ministarstvo za rad, kontrola, malo crnice, centar za socijalni rad

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a po saznanjima da je Centar za socijalni rad Malo Crniće zbog sitomaštva oduzeo dete od roditelja, saopštio je danas zaštitnik.

Kako se navodi u saopštenju, zaštitnik je kontrolu pokrenuo po sopstvenoj inicijativi, a po saznanju da je Centar uz asistenciju policije i prisustva sudije zbog siromaštva roditeljima oduzeo petogodišnje dete.

Zaštitnik od Ministarstva traži da u roku od 15 dana dostavi izveštaj o postupanju u vezi sa tim slučajem, kao i zapisnik i kopije dokumentacije o izvršenom nadzoru nad radom Centra u mestu Malo Crniće.

Od Centra zaštitnik građana traži da ga u roku od 15 dana, uz prateću dokumentaciju obavesti o aktivnostima u vezi sa porodicom, sa posebnim osvrtom na posptupak izmeštanja deteta iz porodice.

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.