Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Završeno kompletno polaganje ispita za osmake, preliminarni rezultati u subotu - | K-013 Portal

Završeno kompletno polaganje ispita za osmake, preliminarni rezultati u subotu

polaganje ispita, srbija, osmaci, k-013

Ministarstvo prosvete Srbije je saopštilo da je polaganjem testa iz jednog od pet ponuđenih predmeta danas završeno polaganje završnog ispita za osmake koji su na taj način završili osnovnoškolsko obrazovanje.

Po informacijama Ministarstva, i treći dan završnog ispita je protekao regularno i bez ikakvih problema, kao što je bilo i prethodna dva dana.

Najviše učenika opredelilo se za  test iz geografije, a ponuđeni su i istorija, biologija, hemija i fizika.

Ispitu iz predmeta po izboru učenika pristupilo je 99,62 odsto odsto učenika, odnosno 64.429 od ukupno 64.674 prijavljenih.

Ministarstvo je saopštilo da je završeno pregledanje testova iz srpskog jezika i književnosti i testova na maternjem jeziku.

Preliminarni rezultati pokazali su da prosečno postignuće na testu iz srpskog jezika iznosi 11,55 poena, što je više u odnosu na prethodnu godinu kada je prosečno postignuće na tom testu bilo 10,74 poena.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate imati do subote 22. juna na nivou škola i portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs), a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Konačni rezultati biće objavljeni 25. juna.

Liste želja opredeljenja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista opredeljenja (želja) biti objavljena 29. juna.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula.

Upis  u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula.

 Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.