Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zbog štrajka keteringa otežano snabdevanje aviona na beogradskom aerodromu - | K-013 Portal

Zbog štrajka keteringa otežano snabdevanje aviona na beogradskom aerodromu

er srbija, strajk, aerodrom ketering, radnici

Radnici Aerodrom keteringa, stupili su danas, 21. septembra, u potpunu obustavu rada do ispunjenja zahteva, saopštio je prinudni štrajkački odbor, pošto je poslodavac prekršio potpisane dogovore i nije izmirio svoja dugovanja zaključno sa 20. septembrom.

Naši zahtevi su jasni: Tražimo da naš poslodavac, Aerodrom ketering, ispuni sve obaveze prema državi, u smislu doprinosa, socijalnog i zdravstvenog osiguranja radnika, koje ne uplaćuje od novembra meseca 2021. godine, dodaje se u saopštenju.

Zbog toga, više od 100 radnika Aerodrom keteringa, ali i čitave njihove porodice, već tri meseca nemaju zdravstveno osiguranje i ne mogu da produže svoje knjižice.

Aerodrom ketering je, po našim saznanjima, imao rekordne prihode u julu i avgustu ove godine, sa više od 800.000 putnika na aerodromu Srbije i redovnim uplatama od naših naručioca, pre svega od Er Srbije, navedeno je u saopštenju.

Er Srbija: Preduzimamo sve što je u našoj moći da se obezbedi neophodni minimum ketering usluge

Zbog štrajka Aerodrom Beograd Keteringa otežano je snabdevanje aviona, navodi se u informaciji koju je Tanjug dobio od Er Srbije.

"Usled štrajka dela zaposlenih kompanije AB Ketering, jedinog licenciranog snabdevača na beogradskom aerodromu koji ima dozvolu za opsluživanje aviona keteringom u restriktivnoj zoni aerodroma, otežano je snabdevanje keteringom aviona većine avio-kompanija koje poleću sa beogradskog aerodroma, uključujući i Er Srbiju", navodi se u odgovoru.

Srpska nacionalna avio-kompanija navodi da je u neprekidnoj komunikaciji sa kompanijom pružaocem usluga.

"Preduzimamo sve što je u našoj moći da se obezbedi neophodni minimum ketering usluge za realizaciju letova, ali i da bi se što je moguće pre u potpunosti normalizovala usluga koja je sada pogođena pomenutim štrajkom", navodi Er Srbija.

Er Srbija se izvinjava putnicima zbog neprijatnosti u kojoj su se, usled štrajka dela zaposlenih AB Keteringa, našli i sama kompanija i njeni putnici i zahvaljuje se svojim putnicima na razumevanju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.