Zekić: REM nije izrekao nijednu meru zbog dezinformacija o epidemiji
olivera zekic, rem

Zekić: REM nije izrekao nijednu meru zbog dezinformacija o epidemiji
montekristo 0507


Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izjavila je danas da REM nije izrekao nijednu meru medijima u čijim programima su promovisane dezinformacije o epidemiji korona virusa.

"I sam ministar zdravlja Zlatibor Ločar je rekao da se javlja na hiljade stručnjaka, da njemu ljudi govore, koji nisu iz medicinske struke, kako treba da se ponaša i radi. Jako malo znamo o korona virusu, morate pustiti sve", kazala je Zekić na konferenciji za novinare u Klinici za psihijatrijske bolesti "dr Laza Lazarević" u Beogradu.

Na pitanje da li smatra da takva vrsta programa doprinosi borbi protiv epidemije, ministar zdravlja Zlatibor Lončar odgovorio je da takav sadržaj nije dobar za zdravstveni sistem iz mnogo razloga.

"Pažljivo sam pratio dosta tih pojavljivanja pratio. Nisu zasnovani na činjenicama i na relevantim podacima i onime što se u medicini priznaje. Čim postoji to, to je jedna priča 'rekla-kazala' koja prija ljudima da čuju", rekao je on.

Lončar je naglasio da će epidemija trajati godinama bez jedinstvene borbe i ako se bude davao medijski prostor ljudima koji šire dezinformacije.

Naveo je da je pre dve nedelje troje "predvodnika", kako je kazao, antivakserskog lobija u Srbiji preminulo od posledica zaraze korona virusom.

"Kako vama deluje kada vam neko kaže da vakcine nisu dobre i da korona virus ne postoji, a onda se oni razbole, da nisu vakcinisani i umru. To je vam je u najkraćem moj odgovor", dodao je on.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble