Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zelenović: Građani da dođu na ekološki protest bez obzira na političku opredeljenost - | K-013 Portal

Zelenović: Građani da dođu na ekološki protest bez obzira na političku opredeljenost

ekoloski ustanak, nebojsa zelenovic

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović pozvao je građane Srbije da prisustvuju ekološkom protestu koji se u subotu održava u Beogradu u Pionirskom parku.

„Pozivam sve, bez bilo kakve razlike u političkoj opredeljenosti, da dodju i da se bore za elementarne vrednosti u našem društvu koje nam se otimaju svakog dana“, rekao je on u emisiji Pregled dana.

Ekološki protest nazvan Ekološki ustanak održava se sutra, 11. septembra u Beogradu u Pionirskom parku, sa početkom u 14.00.

Na prethodnom protestu 10. aprila okupilo se desetak hiljada građana.

Veliki broj umetnika, poput pisca Ljubivoja Ršumovića, likovnog umetnika Dejana Atanackovića, muzičara Zorana Kostića Caneta i Darka Rundeka, glumaca Svetlane Bojković, Jelisavete Seke Sablić, Anite Mančić, Petra Božovića, Ljubomira Bandovića, Dragana Jovanovića, karikaturiste Predraga Koraksića Coraxa najavilo je dolazak na ekološki protest “Ustanak za opstanak – narod protiv Rio Tinta”.

Umetnici su takođe pozvali građane da im se priključe u spasavanju šuma, reka, vode, vazduha i plodnog zemlišta od onih koji ih seku, zagađuju i otimaju.

Ne odustati od pregovora o izborima

Upitan o predloženom dokumentu evroparlamentaraca o izbornim uslovima, Zelenović je rekao da nisu svi zadovoljni ali da nakon „prvog dokumenta“ ne treba odustati.

„Hajde da u tom okviru unapredimo stvari koliko možemo i da nastavimo da pritiskamo u tom pravcu“, rekao je on.

Zelenović je ocenio da opozicija treba da se dogovori o zajedničkoj saradnji za predstojeće izbore.

„Onaj koji dobije najviše glasova da ima prvenstvo da predloži kandidata za gradonačelnika, moramo da se dogovorimo o zajedničkoj saradnji na čuvanju kutija i da se dogovorimo da nema napadanja“, kazao je on.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.