Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Belavia obustavila letove za Beograd, Budimpeštu i Kišinjev - | K-013 Portal

Belavia obustavila letove za Beograd, Budimpeštu i Kišinjev

belavia, letovi za belorusiju

Beloruska avio-kompanija ''Belavia'' saopštila je danas da je obustavila letove za Beograd, Budimpeštu i Kišinjev, a da se za Larnaku i Istanbul razrađuju nove vazdušne rute.

U saopštenju se napominje da je obustava letova u tri pravca od 29. maja 2021. do 30. juna ove godine povezana sa zabranama vlasti Evropske unije i Ukrajine na upotrebu njihovog vazdušnog prostora za beloruske avio-kompanije.

„Specijalisti avio-kompanije proračunavaju moguće varijante maršruta za obavljanje redovnih i čarter letova kojih se tiču izrečene zabrane, kako bi se utvrdila mogućnost njihove realizacije“, navodi se u saopštenju.

Kako dodaje kompanija, redovni letovi za Istanbul i Larnaku zbog potrebe za zaobilaženjem vazdušnog prostora u više zemalja, planirani su prema izmenjenom rasporedu, prenosi Sputnjik.

„Avio-kompanija usmerava sve napore da reši ovu situaciju. Putnici otkazanih letova mogu da promene datum polaska ili izvrše refundaciju u roku od godinu dana od datuma kupovine karte ili leta u jednom pravcu tranzitne rute“, dodaje se u saopštenju.

Avion kompanije ''Rajaner'', koji je leteo iz Atine za Viljnus, prinudno je sleteo 23. maja na aerodrom u Minsku zbog dojave da je podmetnuta bomba, koja se ispostavila kao lažna.

Među putnicima je bio i Roman Protaševič, suosnivač Telegramovog kanala Neksta, koji je u Belorusiji zabranjen kao ekstremistički, navodi Sputnjuik .

Njega i njegovu devojku Sofiju Sapegu, koja je takođe bila u avionu, beloruske vlasti su pritvorile.

Zbog tog poteza beloruskih vlasti, EU je najavila sankcije Minsku.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.