Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bilčik: Borba protiv pandemije ne sme biti političko oružje - | K-013 Portal

Bilčik: Borba protiv pandemije ne sme biti političko oružje

Vladimir Bilčik, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Bilčik

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik osudio je nasilje koje se sinoć dogodilo ispred Narodne skupštine Republike Srbije i upozorio da borba protiv pandemije ne sme biti korišćena kao političko oružje.

"Snažno osuđujem svako nasilje koje se noćas dogodilo ispred srpskog Parlamenta. Nasilje protiv mirnih protestanata i brutalne taktike ne mogu biti odgovor na pravo ljudi da se okupljaju. Pravo na mirno iskazivanje svog stava se mora poštovati. Istovremeno, neprihvatljivi su napadi na policiju i uništavanje imovine kao izraz javne frustacije", rekao je Bilčik za Tanjug.

Vladimir Bilčik naglašava da je posebno zabrinut i zbog izveštaja o porastu broja inficiranih virusom COVID19 u Srbiji.

On upozorava da je pandemija "daleko od kraja u Evropi" i da svi u narednim nedeljama i mesecima moraju pokazati odgovoran oprez.

Bilčik je pozvao građane da poštuju savete kompetentnih vlasti i ukazao na važnost dostupnosti svih informacija građanima o stanju COVID19 širom Srbije

"Mi Evropljani moramo biti ujedinjeni u borbi protiv širenja virusa. EU je od početka pandemije pokazala svoju nedvosmislenu solidarnost sa Srbijom i spremni smo da nastavimo zajedničku borbu protiv virusa sa našim partnerima na Zapadnom Balkanu", zaključio je Bilčik u izjavi za Tanjug.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.