Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bivšoj učesnici takmičenja Mis Hitler tri godine zatvora - | K-013 Portal

Bivšoj učesnici takmičenja Mis Hitler tri godine zatvora

miss hitler, svet, vesti, najnovije vesti, zatvor

Elis Kater, bivša učesnica takmičenja Mis Hitler, osuđena je na tri godine zatvora zbog pripadništva zabranjenoj ultradesničarskoj grupi Nacionalna akcija (NA).

Ona se prijavila kao Mis Buhenvald (koncentracioni logor) i zbijala šale o puštanju gasa u sinagoge i igranju fudbala sa jevrejskim glavama.

Njen bivši partner Mark Džons takođe je osuđen zbog pripadništva terorističkoj organizaciji na pet i po godina zatvora.

Par iz Saurbi Bridža u Jorkširu osuđen je u martu zajedno sa još dvojicom neonacista Gerijem Džekom i Konorom Skoternom. Džeku je izrečena kazna od četiri i po godine zatvora, dok je Skotern osuđen na godinu i po dana zatvora.



Katerova je negirala da je ikada bila članica NA, iako je prisustvovala skupovima grupe na kojima su nošeni transparenti na kojima je pisalo "Hitler je bio u pravu".

Džons, bivši član Britanske nacionalne partije i železnički inženjer, bio je lider i strateg, koji je igrao značajnu i aktivnu ulogu, rečeno je u sudu.

Džek je prisustvovao gotovo svakom sastanku Midlandske podgrupe NA, dok je Skotern smatran materijalom za buduće liderstvo.

Ekstremna ultradesničarska grupa zabranjena je decembra 2016. kao rasistička, antisemitska i homofobična.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.