Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Danska ukinula sve mere - | K-013 Portal

Danska ukinula sve mere

danska ukinula sve mere

Danci od danas odbacuju sve mere restrikcije uvedene zbog virusa korona, uključujući posebne kovid pasoše koji su bili obavezni za ulaz u noćne klubove, javlja AFP.

U Danskoj su kovid pasoši uvedeni u martu ove godine kada je Kopenhagen postepeno počeo da ublažava epidemiološka ograničenja.

Te zdravstvene isprave ukinute su na svim mestima 1. septembra, osim u noćnim klubovima, gde od danas više neće biti potrebni.

U Kopenhagenu će biti održan koncert uz prisustvo oko 50.000 ljudi, prvi takav događaj u Evropi tokom pandemije, a sve karte su prodate.

"Naš cilj je slobodno kretanje, a ono što će se sada dogoditi je da će virus cirkulisati i da će pronaći one koji nisu vakcinisani", poručila je epidemiološkinja Lone Simonsen.

Ona je dodala da virus sada, zahvaljujući vakcini, više nije društvena pretnja u toj zemlji.

"Vakcine su do sada pružale imunitet od novih sojeva, ali ako se pojave sojevi otporni na vakcinu, moraćemo da preispitamo svoju strategiju", rekla je Simonsen.

Ministar zdravlja je obećao da Vlada Danske neće oklevati u brzom ponovnom uvođenju ograničenja ako bude potrebno.

Vlasti insistiraju na tome da povratak normalnom životu mora biti praćen strogim higijenskim merama i izolacijom obolelih.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.