Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković donirao značajna sredstva bolnici u Bergamu - | K-013 Portal

Đoković donirao značajna sredstva bolnici u Bergamu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković donirao je značajna finansijska sredstva bolnici u Bergamu, italijanskom gradu, koji je najviše stradao od koronavirusa.

Srpski teniser, koji je nedavno pomogao svojoj zemlji sa medicinskom opremom i respiratorima vrednim milion evra, potom učestvovao u humanitarnim akcijama u Španiji, zajedno sa Rafaelom Nadalom, želeo je da pomoć Bergamu bude anonimna, ali direktor bolnice Peter Asembergs podelio je ovu informaciju gostujući u čuvenoj emisiji "Porta a porta" na Rai Uno.

"Dobili smo značajne donacije iz inostranstva i to me je zadivilo. Ono što me je impresioniralo je Novak Đoković. Dao je milion Srbiji, svojoj zemlji, a kada je čuo vest o Bergamu, mislio i na nas. Za mene ovo sjajan čovek, nadam se da ću moći da ga zagrlim", rekao je Asemebergs.

Đoković je prethodno i putem društvenih mreža pružao podršku Italiji i kako navode mediji na Apeninima, osim što je svetski broj 1, dokazao je da je šampion humanosti.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.