Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dopunske škole na srpskom jeziku u Kraljevini Norveškoj - | K-013 Portal

Dopunske škole na srpskom jeziku u Kraljevini Norveškoj

norveska, dopunske skole na srpskom u norveskoj

Srpska udruženja u Kraljevini Norveškoj, u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Oslu i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizovala su nastavu na srpskom jeziku za više od 40 školaraca.

U Kraljevini Norveškoj, u školskoj 2021-22. godini, nastavile su sa radom dopunske škole na srpskom jeziku u Oslu, Jeshajmu, Stavangeru, Kristiansandu, a pored postojećih, u novoj školskoj godini sa radom su počele dve nove škole u Fredrikstadu i Sandefjordu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Srpska udruženja aktivno rade na organizaciji i širenju obrazovno-vaspitnog rada, negujući srpski jezik kod najmlađih i čuvajući vezu sa matičnom državom.

Od osnivanja prve dopunske škole 2015. godine, višestruko je povećan broj učenika i trenutno nastavu širom Norveške pohađa preko 400 đaka od prvog do osmog razreda, a veliki doprinos daju nastavnici koji posvećeni radom, u često izazovnim uslovima, rade na očuvanju srpskog jezika, istorije i kulture.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.