Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Državljani Srbije i još 13 zemalja mogu da putuju u Švedsku - | K-013 Portal

Državljani Srbije i još 13 zemalja mogu da putuju u Švedsku

Švedska, putovanje u Švedsku, putovanje u Švedsku za građane Srbije

Vlada Švedske odlučila je da državljani Srbije i još 13 zemalja od subote, 4. jula mogu da putuju u Evropsku uniju, preko Švedske, bez zabrane i dodatnih uslova.

Nova odluka podrazumeva da državljani Srbije mogu da putuju u Švedsku iz bilo kojeg razloga, uključujući i turističke posete, naveo je sajt svedska.rs.

U Švedskoj ne postoje pravila o karantinu i negativnom testu na koronavirus.

Međutim, od svih osoba koje putuju u Švedsku očekuje se da se pridržavaju zdravstvenih smernica propisanih kako bi se sprečilo širenje korona virusa, poput držanja odstojanja i izbegavanja javnog prevoza.

Olakšane mere podrazumevaju i da će osobe sa boravišnim dozvolama i dozvolama za studiranje koje se još nisu preselile u Švedsku biti omogućen dolazak u Švedsku od subote.

Osim državljana Srbije, u Švedsku će od subote moći da putuju i državljani Alžira, Australije, Crne Gore, Gruzije, Japana, Južne Koreje, Kanade, Maroka, Novog Zelanda, Ruande, Tajlanda, Tunisa i Urugvaja, u skladu sa preporukama Evropskog saveta.

Državljanima ostalih zemalja koje nisu članice Evropske unije i Evropskog ekonomskog prostora produžava se zabrana ulaska u Evropsku uniju preko Švedske do 31. avgusta, podseća sajt svedska.rs.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.