Evropska agencija za lekove: Vakcina Astra - Zeneke je sigurna
vakcina astra zeneka, da li je astra zeneka bezbedna

Evropska agencija za lekove: Vakcina Astra - Zeneke je sigurna
montekristo 0507


Nema indikacija da je vakcina univerziteta Oksford i AstraZeneke protiv korona virusa povezana sa većim rizikom od stvaranja krvnih ugrušaka, objavila je Evropska agencija za lekove (EMA), nakon što je u nekoliko država obustavljena imunizacija tom vakcinom.

Broj takvih slučajeva među vakcinisanim ljudima nije veći nego u opštoj populaciji, navodi se u saopštenju posle vesti da su pojedine države, među kojima su Danska i Norveška, suspendovale vakcinaciju AstraZenekinom vakcinom.Obustava je usledila posle objava da je mali broj ljudi imao problem sa krvim ugrušcima posle vakcinacije.

Koristi od vakcine nadmašuju njene rizike i ona se može davati dok traje istraga o slučajevima tromboembolije, dodaje EMA i navodi da je bilo 30 takvih slučajeva među pet miliona vakcinisanih Evropljana.

Danska, Norveška, Italija i Island danas su "iz opreza" obustavile upotrebu vakcine AstraZeneka zbog sumnji da izaziva zgrušavanje krvi, usprkos izjavama proizvođača i evropskog regulatora koji tvrde da je ta vakcina sigurna, objavili su ranije danas mediju u EU.

U ponedeljak je i Austrija privremeno zaustavila vakcinaciju AstraZenekom iz jedne serije dok se ne istraži slučaj smrti zbog poremećaja zgrušavanja krvi i slučaj plućne embolije.

Agencija Evropske unije EMA je istražila taj slučaj i zaključila da se taj smrtni slučaj ne može povezati sa vakcinom britansko-švedske kompanije.

(FoNet)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble