Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Filmski festival u Kanu odložen za jul zbog korone - | K-013 Portal

Filmski festival u Kanu odložen za jul zbog korone

filmski festival u kanu

Međunarodni filmski festival u Kanu, koji se tradicionalno održava u maju na jugu Francuske, odložen je za jul zbog epidemije korona virusa, saopštili su danas organizatori te čuvene filmske smotre.

"Kao što je najavljeno prošle jeseni, Međunarodni filmski festival u Kanu dao je sebi mogućnost da menja datume u skladu sa razvojem globalne zdravstvene situacije. Festival će, umesto od 11. do 22. maja, biti održan od 6. do 17. jula", navodi se u saopštenju.

Festival prošle godine nije mogao da bude održan u maju. Umesto toga, organizatori su samo saopštili spisak 56 dugometražnih filmova izabranih za prikazivanje. Ipak, krajem oktobra je održano simbolično trodnevno mini izdanje festivala.

Drugi, takođe veliki međunarodni filmski festival u Berlinu, koji se obično održava u februaru, ove godine je odustao od klasičnog izdanja. Festival je odložen za mart, takmičarski deo će biti održan onlajn, dok će projekcije za publiku biti organizovane u junu.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.