Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fon der Lajen: Ne bojkotovati samit G20 zbog učešća Putina - | K-013 Portal

Fon der Lajen: Ne bojkotovati samit G20 zbog učešća Putina

lajen, g20, samit, putin

Predsedavajuća Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da ne podržava ideju o bojkotu samita G20 ukoliko na njemu bude učestvovao i ruski lider Vladimir Putin.

Ona je ukazala da format G20 ima veliki značaj ne samo za razvijene zemlje, nego i za zemlje u razvoju i prema njenom mišljenju, potrebno je da se vode široki razgovori o trenutnoj situaciji u svetu.

Očekuje se da će samit lidera G20, na koji su pozvani lideri svih zemalja članica, uključujući i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, biti održan 15. i 16. novembra na Baliju, prenosi portal Sputnjik.

SAD i niz drugih savezničkih zemalja pokušale su da izvrše pritisak na Indoneziju, koja ove godine predsedava G20, da otkaže poziv Rusiji za učešće na samitu.

Međutim, zvanična Džakarta je odgovorila da je Rusiji upućen poziv, da će se na samitu razgovarati o ekonomskim pitanjima i da politika ne može da utiče na agendu tog skupa.

Na predlog SAD i saveznika, vlada Indonezije pozvala je na samit i Ukrajinu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.