Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grenel odložio vašingtonski susret Vučića i Hotija u Beloj kući - | K-013 Portal

Grenel odložio vašingtonski susret Vučića i Hotija u Beloj kući

Grenel, Vučić, Hoti, Bela Kuća, Kosovo, Srbija, pregovori

Specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel odložio je sastanak u Beloj kući, prethodno planiran za subotu, 27. juna, pošto ga je kosovski premijer Avdulah Hoti obavestio da ne dolazi.

Grenel je na tviteru objavio danas da razume odluku kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ne dođe u Vašington na sastanak i dodao da radi na promeni datuma sastanka.

"Hvala, premijeru Hotiju. Razumemo vašu odluku i iščekujem promenjeni datum sastanka uskoro", napisao je Grenel na Tviteru, uz tvit na kome je Hoti objavio da zbog novonastale situacije u Prišini nakon objavljivanja optužnica protiv predsednika Kosova Hašima Tačija ne može da prisustvuje sastanku 27. juna u Beloj kući.

"Usled novih dešavanja u Prištini, zbog optužnice koju je predložilo Specijalno tužilaštvo, moram da se vratim u svoju 'zemlju' da se bavim tom situacijom. Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Beloj kući", objavio je Hoti na Tviter nalogu.

Juče je put u Vašington otkazao Hašim Tači nakon što je Specijalni sud za zločine OVK objavio sadržaj prvih predloga optužnica na kojima se nalazi i on i između ostalog Kadri Veselji šefa nekadašnje tajne policije.

Specijalni Izaslanik predsednika SAD za dijalog, Ričard Grenel tada je rekao da će se u Vašingtonu sastati Vučić i Hoti.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.