Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hašim Tači otkazao put u Vašington - | K-013 Portal

Hašim Tači otkazao put u Vašington

Hašim Tači, Vašington, putovanje

Predsednik Kosova Hašim Tači obavestio je izaslanika predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričarda Grenela, da je otkazao put u Vašington, nakon najave Specijalnog suda o optužnici. "U vezi sa otkazivanjem zvanične posete SAD, kabinet predsednika Kosova je informisao Belu kuću", navodi se u saopštenju Tačijevog kabineta.

"Poštujem njegovu odluku da ne prisustvje razgovorima dok se ne reše pravna pitanja u vezi sa ovim optužbama", saopštio je na Tviteru Ričard Grenel.

U drugoj objavi na Tviteru Grenel je poručio da se raduje razgovorima koji će se u subotu voditi između predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i kosovskog premijera, Avdulaha Hotija.

Tači je u Beloj kući trebalo da se sastane s Grenelom, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je ranije potvrdio da će putovati u Vašington, ali zasad nema novih vesti o tome posle odluke Tačija da ne ide.

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu saopštilo je da je Specijalizovanom većima Kosova podnelo na razmatranje optužnicu kojom se Hašim Tači, Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratne zločine, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

(N1)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS