Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Izgubio izbore iako je bio jedini kandidat - | K-013 Portal

Izgubio izbore iako je bio jedini kandidat

italija, lokalni izbori, izgubio izbore

Iako jedini kandidat za gradonačelnika u opštini Lezina - gradiću od 6.000 stanovnika, blizu Fozde, član stranke "Liga" Primiano Di Mauro je izgubio na izborima.

Naime, da bi rezultati lokalnih izbora bili važeći, bilo je neophodno da glasa najmanje 50 odsto birača, ali je u toj maloj opštini samo 49 odsto stanovnika izašlo da glasa.



Tako se pobeda koja je izgledala sigurna, budući da nije imao konkurenciju, pretvorila u bizaran i verovatno jedinstven poraz, jer nije imao protivkandidata.

Štampa koja izveštava o ovom slučaju, koji je za rubrike "verovali ili ne", piše da su pobedili oni koji su bojkotovali izbore, tj. nisu iskoristili svoje demokratsko pravo da glasaju.

Apstinencija je bila favorizovana sa dve grupe lokalnih političara - "Drugačija Lezina", koja je bliža strankama desnog centra, i grupa "No Kvorum", po političkom uverenju bliža Demokratskoj stranci.

Budući da nije izabrana lokalna vlada, gradić Lezina će biti vođena takozvanim "komesarima".

Poraz protivkandidata je postao hit tema na društvenim mrežama, a mnogi činjenicu da je nedostajalo 49 glasova da se ostvari kvorum povezuju sa činjenicom da stranka "Liga" mora da društvu vrati 49 miliona evra, odnosno novac čiji se tragovi na "čudesan" način gube.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.