Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kinesko ministarstvo spoljnih poslova: SAD da ispitaju svoje prve slučajeve kovida - | K-013 Portal

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova: SAD da ispitaju svoje prve slučajeve kovida

prvi slucajevi kovida, amerika, kina

SAD su se bavile politizacijom epidemije korona virusa i stigmatizacijom Kine, kao i nametanjem svojih standarda ne poštujući činjenice, ocenio je portparol MUP Kine Džao Lidjijen,

On je pozvao SAD da ispitaju svoje prve slučajeve kovida-19.

"Takvo jezivo ponašanje SAD ostaviće mrlju u istoriji borbe čovečanstva protiv bolesti", rekao je juče Džao, odgovarajući na pitanje novinara Kineske medijske grupe (CMG).

SAD su, kako je rekao portparol, ignorisale svoje slučajeve kovida-19 otkrivene u ranim periodima, kao i pitanja oko svojih bioloških laboratorija.

On je naveo da SAD treba da objave i ispituju podatke svojih prvih slučajeva, uključujući respiratorne bolesti nepoznatog uzroka u Virdžiniji, epidemiju EVALI (koja se vezuje za upotrebu elektronskih cigareta) u Viskonsinu i neobjašnjive upale pluća u dva staračka doma u blizini biološke laboratorije Fort Detrik 2019. godine.

SAD treba da pozovu stručnjake Svetske zdravstvene organizacije da istraže Univerzitet Severne Karoline i studije korona virusa koje su se tamo sprovodile, rekao je Džao.

On je dodao i da bi SAD trebalo da objave podatke o bolesnim američkim sportistima koji su učestvovali na Svetskim vojnim igrama u Vuhanu, u oktobru 2019, kao i da utvrde od koje su bolesti oboleli.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.