Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Konzul Srbije u Grčkoj: Srpski turisti na Eviji proveli noć na trajektima, nema povređenih - | K-013 Portal

Konzul Srbije u Grčkoj: Srpski turisti na Eviji proveli noć na trajektima, nema povređenih

evija, pozar na eviji

Konzul Srbije u Grčkoj Milan Vukosavljević izjavio je da su srpski turisti u mestu Pefki na grčkom ostrvu Evija proveli noć na trajektima zbog šumskih požara, koji su se tokom noći približili naseljenom području.

„Bilo je noćas evakuacija, posebno u mestu Pefki, negde oko četiri sata naši turisti su zajedno sa ostalim turistima i žiteljima tog mesta prebačeni na trajekte koji su dežurali. Oni su se sada vratili u svoje apartmane i očekuju bolju situaciju“, rekao je Vukosavljević na televiziji Prva.

Najkritičnije što se tiče šumskih požara je na Eviji i jugozapadnoj strani Peloponeza, a situacija u Atini je pod kontrolom, naveo je Vukosavljević.

„Temperature su pale, danima su bile preko 40 stepeni. Prognoza kaže da više neće biti toliko toplo, očekujemo da situacija ide na bolje“, rekao je konzul i dodao da nema informacija da je neko od srpskih turista povredjen u požarima.

Autoput od severa Grčke ka Solunu, dodao je, danas je ponovo otvoren.

Istakao je da je šumskim požarima u Grčkoj pričinjena velika ekološka i materijalna šteta.

Savetovao je srpske turiste koji imaju uplaćene aranžmane da prate situaciju i naveo da su letovališta uglavnom van opasnosti.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.