KRAJ talačke krize u Ukrajini: Uhapšen otmičar, taoci iz autobusa oslobođeni -
Ukrajina, otmica, autobus, taoci

KRAJ talačke krize u Ukrajini: Uhapšen otmičar, taoci iz autobusa oslobođeni


Ukrajinska policija uhapsila je večeras naoružanog muškarca, koji je oteo autobus sa taocima u gradu Luck, na zapadu Ukrajine.

Svi taoci su oslobođeni, saopštila je ukrajinska policija, a prenosi Rojters pozivajući se na Interfaks.

Naoružani muškarac oteo je autobus i uzeo taoce, a policija je prvobitno saopštila da se u autobusu nalazi 20 osoba, ali je ukrajinska bezbednosna služba kasnije rekla da napadač drži oko 10 talaca.

Nakon razgovora sa prvim zamenikom šefa nacionalne policije muškarac je oslobodio troje talaca, uključujući trudnicu, prenosi AP.

Kancelarija državnog tužioca saopštila je da je muškarac pretio da će daljinski aktivirati eksplozivnu napravu koja je podmetnuta na nekom drugom mestu,prenela je agencija RIA Novosti.

On je rekao da je autobus miniran, a da se još jedna eksplozivna naprava nalazi na drugoj lokaciji i može da se aktivira daljinski.

Tužilaštvo je navelo da je iz zaplenjenog autobusa ispaljeno nekoliko hitaca i da su dva prozora oštećena.

Prema rečima šefa regionalne policije Jurija Kroška, napadač je na svom Tviter nalogu izneo opšte zahteve i žalio se na sistem.

Policija utvrđuje identitet otmičara, a slučaj je okvalifikovan kao "uzimanje talaca", za šta je predviđena kazna zatvora od sedam do 15 godina.

(Tanjug)

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com