Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kremlj: Sutra potpisivanje ugovora o pripajanju četiri ukrajinske oblasti Rusiji - | K-013 Portal

Kremlj: Sutra potpisivanje ugovora o pripajanju četiri ukrajinske oblasti Rusiji

kremlj, pripajanje rusiji

Ceremonijalno potpisivanje ugovora o pristupanju Donjecke i Luganske republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti Rusiji biće sutra, u petak, u Kremlju i učestvovaće predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, najavio je danas njegov portparol Dmitrij Peskov.

„Sutra u 15.00 (po lokalnom vremenu) u Velikoj palati Kremlja, u sali Svetog Djordja, biće ceremonija potpisivanja sporazuma o ulasku novih teritorija u sastav Ruske Federacije. Na tom skupu predsednik Putin će održati opsežan govor“, rekao je Peskov.

Po navodima ruskih agencija, na ceremoniju su pozvani članovi oba doma ruskog parlamenta.

Glasanje u ukrajinskim oblastima koje su pod kontrolom Rusije, koje čine oo 15 odsto ukrajinske teritorije, organizovano je u periodu od pet dana.

Po rezultatima referenduma koji ne priznaju Ukrajina, Ujedinjene nacije, Evropa, SAD, kao ni Srbija, za pripajanje Rusiji glasalo je navodno više od 90 odsto gradjana četiri ukrajinske oblasti.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.