Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kremlj: Svesni smo napora koje Srbija ulaže da se odupre pritisku Zapada - | K-013 Portal

Kremlj: Svesni smo napora koje Srbija ulaže da se odupre pritisku Zapada

dmitrij peskov, rusija, sankcije, srbija

Rusija u potpunosti shvata kakav pritisak Zapad vrši na Beograd i kakve napore Srbija ulaže da se odupre tom pritisku, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne zna koliko dugo će još Beograd izdržati da ne uvede sankcije Rusiji, ali da će nastojati da izdrži što duže, Peskov je rekao da Moskva „veoma ceni stav srpskog rukovodstva“, prenosi ruska državna agencija RIA Novosti.

„Itekako smo svesni pritiska Zapada bez presedana kojem je izloženo rukovodstvo Srbije. Odlično razumemo cenu koju srpsko rukovodstvo plaća i napore koje ulaže da se odupre tom pritisku“, kazao je Peskov, upitan kako Kremlj vidi Vučićevu izjavu i da li će ona promeniti odnose Moskve i Beograda.

Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je i da Rusija „veoma ceni“ odnose sa Srbijom i da se nada da će se oni razvijati uzlaznom putanjom.

„Veoma cenimo naše odnose sa Srbijom. Oni imaju duboke istorijske korene, veoma sadržajnu sadašnjost i mi smo uvereni da imaju odličnu perspektivu u budućnosti. Nadamo se da će naši bilateralni odnosi nastaviti da se razvijaju uzlaznom putanjom“, naveo je Peskov.

Peskov nije želeo da komentariše izjavu guvernera Kurganske oblasti Vadima Šumkova da Srbija treba da odustane od pridruživanja Evropskoj uniji i da umesto toga treba da uđe u Evroazijsku ekonomsku uniju, a zatim i u sastav Rusije.

„Ne bih to komentarisao“, kazao je Peskov novinarima, upitan o predlogu Šumkova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.