Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kuba: Vlasti zabranile pristup društvenim mrežama - | K-013 Portal

Kuba: Vlasti zabranile pristup društvenim mrežama

drustvene mreze, kuba drustvene mreze

Kubanske vlasti zabranile su pristup društvenim mrežama, uključujući Facebook, VhatsApp, saopšteno je danas iz kompanije za globalni nadzor interneta Net Bloks sa sedištem u Londonu.

Net Blocks je na svojoj veb stranici potvrdio da je na Kubi komunikacija na Facebook, VhatsApp, Instagram i Telegram "delimično poremećena".

"Obrazac ograničenja primećen na Kubi, ukazuje na kontinuirano ometanje platformi za razmenu poruka koje se koriste za deljenje informacija o protestima u realnom vremenu," rekao je direktor Net Blocksa, Alp Toker, prenosi Rojters.

Nezadovoljni lošom ekonomskom situacijom, nestašicama hrane i lekova, prekidima isporuka električne energije, visokim cenama i načinom na koji je vlada upravljala epidemiološkom krizom, hiljade Kubanaca priključile su se demonstracijama širom Kube .

Više desetina ljudi je uhapšeno tokom najvećih protesta koji su se na Kubi dogodili u poslednjih nekoliko decenija, jedna osoba je poginula, a nekoliko građana i pripadnika bezbednosnih snaga je povređeno na protestu u predgrađu Havane u ponedeljak, potvrdili su ranije lokalni mediji.

Predsednik Kube Migel Dijaz-Kanel pozvao je pristalice Komunističke partije da se suprotstave demonstrantima, a tokom svog televizijskog obraćanja naciji Dijaz-Kanel je optužio SAD za nemire i sankcije Vašingtona koje u različitim formama traju još od 1962. godine, ocenivši da Amerika vodi politiku "ekonomskog gušenja Kube".

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.