Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Litvanija: Nema ustupaka u sankcijama EU prema Kalinjingradu - | K-013 Portal

Litvanija: Nema ustupaka u sankcijama EU prema Kalinjingradu

kaljingrad, litvanija, sankcije, rusija

Litvanija neće praviti ustupke po pitanju tranzita sankcionisane robe u rusku enklavu Kalinjingrad, napisao je danas predsednik te zemlje Gitanas Nauseda na svojoj Fejsbuk stranici.

"Savršeno je jasno da Litvanija mora da primeni i da će primeniti sankcije EU. Litvanija mora da zadrži kontrolu nad robom koja se transportuje preko njene teritorije, a bilo kakvi koridori ne dolaze u obzir, kao što ne dolaze u obzir ustupci Rusiji", naveo je Nauseda, prenosi TASS.

On je istakao da litvanska vlada "treba odmah da počne konsultacije sa Evropskom komisijom, kako uvedene sankcije ne bi naškodile ni interesima Litvanije, ni međunarodnim sporazumima", navodi TAS S.

Ranije je guverner Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov saopštio da je 18. juna litvanski nacionalni železnički operater obavestio Kalinjingrad o ograničenju tranzita robe između tog regiona i ostatka Rusije, a 21. juna objavljeno je da se ograničenja odnose i na drumski saobraćaj, prenosi ruska agencija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.