Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mađarska za EU embargo na rusku naftu, ali morskim putem - | K-013 Portal

Mađarska za EU embargo na rusku naftu, ali morskim putem

madjarska, embargo, ruska nafta

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je da je Budimpešta predložila Evropskoj uniji da uvede embargo na isporuku ruske nafte morskim putem.

Traži da se isporuke naftovodima izuzmu iz sankcija, kako bi privrede zemalja tog bloka nastavile normalno da funkcionišu.

"Ako Evropska unija želi da kazni Rusiju po pitanju nafte, onda je neophodno uvesti embargo na isporuke nafte mosrskim putem, jer one čine najveći udeo u isporuci ruske nafte Evropi, dok su isporuke putem naftovoda manje", rekao je Sijarto u intervjuu za TV kanal Foks njuz.

Dodao je da ako zemlje EU odluče da naprave izuzetak po pitanju sankcija za snabdevanje naftovodom, privrede zemalja članica nastaviće da funkcionišu, a EU će postići svoj cilj.

Napomenuo je da Mađarska neće moći da kupi dovoljno nafte uz drugih izvora u slučaju da joj se uskrati ruska nafta i dodao bi njegovoj zemlji bilo potrebno da uloži 550 miliona evra za tehnološku pripremu svoje rafinerije da prerađuje druge vrste gasa i nafte osim ruskih.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.