Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Majami: Najmanje 99 nestalih u ruševinama zgrade - | K-013 Portal

Majami: Najmanje 99 nestalih u ruševinama zgrade

srusila se zgrada u majamiju

Najmanje 99 osoba još se vode kao nestale posle delimičnog urušavanja zgrade u Surfsajdu kod Majami Biča, u američkoj državi Floridi, saopštio je portparol policije u Majamiju Alvaro Zabaleta.

Načelnik vatrogasne službe Džimi Patronis rekao je za CNN da su taktičke jedinice, koje rade na spašavanju, čule zvuke ispod ruševina i da su odlučni da dospeju do zatrpanih stanara.

Angažovano je na stotije spasilaca i vatrogasaca. Prema ranijim informacijama, spaseno je 35 ljudi, a jedna je nastradala.

AP dodaje da je 15 porodica izašlo iz svojih domova, a cena tih stanova, koji su uglavnom bili dvosobni, kretala se u oglasima između 600.000 i 700.000 dolara.

Na terenu je i dalje više od 80 vatrogasnih spasilačkih jedinica i tehničkih spasilačkih timova, operacija spašavanja je u toku.

Čovek koji živi u susednoj zgradi je izjavio da je osetio kada je došlo do rušenja zgrade.

"Zgrada se zatresla, a kada sam pogledao kroz prozor nisam mogao da vidim ništa. Mislio sam da je to nešto poput oluje. Kada se prašina raščistila, stražnje dve trećine zgrade više nije bilo, jer je pala na zemlju", rekao je taj očevidac.

Trenutno nije poznato šta je prouzrokovalo rušenje zgrade.

Zgrada se nalazi u gradiću Surfsajd, oko 10 kilometara severno od Majami Biča.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.