„Čitava američka istorija od vremena pokoravanja domorodačkog indijanskog stanovništva predstavlja niz krvavih ratova i da li je bilo ko odgovarao za te zločine. Koji je sud osudio more krvi koje su prosule Sjedinjene Države“, naveo je Medvedev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, osnivanje suda za ratne zločine u Ukrajini predstavlja pokušaj SAD da presude drugima, a da ostanu imune na bilo kakvo suđenje.

„Pokušaje stvaranja sudova za takozvanu istragu ruskih operacija nazvao sam ludim. Oni nisu samo pravno ništavni, već je ideja o kažnjavanju zemlje koja ima najveći nuklearni arsenal apsurdna sama po sebi i potencijalno preti opstanku čovečanstva“, naveo je Medvedev.

On je postavio pitanje „koji to idiot“ poziva na suđenje Rusiji i odgovara – Sjedinjene Američke Države, a potom navodi dugi spisak američkih vojnih intervencija od kraja Drugog svetskog rata.

„Vijetnam i Koreja, Jugoslavija i Irak, Avganistan i Sirija, svi su oni svesni koliko katastrofalne mogu biti posledice takvih invazija. Amerika je ubila više od 20 miliona ljudi u 37 zemalja od kraja Drugog svetskog rata, prema studiji koju je objavio Global Research“, naveo je Medvedev.