Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Moskva: Rešenje kosovskog pitanja mora da se zasniva na poštovanju Srbije - | K-013 Portal

Moskva: Rešenje kosovskog pitanja mora da se zasniva na poštovanju Srbije

Moskva, kosovsko pitanje, rezolucija 1244, Priština, Srbija, dijalog

Rusija smatra da svako rešenje kosovskog pitanja mora da se zasniva na poštovanju Srbije i da bude zasnovano na rezoluciji Saveta bezbednosti UN, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov na konferencije za medije i dodao da je stav Ruske Federacije o pregovorima oko, kako je rekao, nepriznatog Kosova dobro poznat, prenosi Agencija TASS.

Smatramo, dodao je on, da svako rešenje mora da bude zasnovano na principima poštovanja Republike Srbije, a takođe treba da bude predloženo i realizovano u skladu sa "relevantnom Rezolucijom Saveta bezbednosti UN".

Odgovarajući na pitanje da prokomentariše izveštaje pojedinih srpskih medija da se na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u Moskvi 23. juna, ruski predsednik Vladimir Putin založio za to da u razgovorima Beograda i Prištine posreduje EU, a ne Sjedinjene Države, Peskov je istakao da su Putin i Vučić suštinski razmotrili situaciju na Balkanu.

On je napomenuo da su uvodne izjave dvojice predsednika bile javne i da je to sve što su smatrali da može da bude i saopšteno medijima.

Odgovarajući na pitanje da li je stav Moskve da dijalog Beograd i Prištine treba da bude čisto evropski ili bi američko učešće takođe moglo biti korisno, portparol ruskog predsednika je odgovorio da je to manje važno pitanje.

"Najvažniji je rezultat dijaloga", rekao je Peskov.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city