Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Moskva za 875. rođendan dobila najveći panoramski točak u Evropi (VIDEO) - | K-013 Portal

Moskva za 875. rođendan dobila najveći panoramski točak u Evropi (VIDEO)

vladimir putin, moskva, rodjendan

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je građanima i gostima Moskve 875. rođendan ruske prestonice.

“Srećan praznik, srećan Dan Moskve, srećan 875. rođendan naše prestonice. Ponosimo se Moskvom, volimo ovaj grad sa njegovom veličanstvenom istorijom i savremenim, dinamičnim, užurbanim ritmom života, sa lepotom prijatnih parkova, prolaza i ulica i sa bogatstvom poslovnih i kulturnih događaja”, rekao je Putin u parku “Zarjađe”, gde učestvuje u prazničnim događajima povodom obeležavanja Dana grada.

On je istakao da je Moskva u sebi objedinila vekovnu mudrost i energiju mladosti, svoju slavnu istoriju i najnaprednija rešenja nove ere visokih tehnologija.

Putin je preko video-konferencije iz moskovskog parka “Zarjađe” otvorio panoramski točak “Sunce Moskve” u izložbenom kompleksu VDNH.

Sa visinom od 140 metara, to je najveći panoramski točak u Evropi i jedan od najviših u svetu. Do danas je najveći panoramski točak u Evropi bilo “Londonsko oko” u centru Londona, visine 135 metara.

“Sunce Moskve” ima 30 zatvorenih kabina, od kojih svaka ima kapacitet do 15 mesta. U kabinama postoji video-nadzor, dugme za vezu sa operaterom i klima. Pet kabina ima providan pod.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.