Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nagrađuju svakoga ko prijavi one koji se nisu testirali na koronu - | K-013 Portal

Nagrađuju svakoga ko prijavi one koji se nisu testirali na koronu

prijava onih koji se nisu testirali na koronu

Grad na severu Kine nudi nagradu od 500 juana (77 dolara) za svakoga ko prijavi sugrađanina koji se nije nedavno testirao na korona virus.

Ponuda vlasti Nangonga dolazi dok se milioni u gradu i njegovoj provinciji Hebej testiraju u sklopu napora da se virus stavi pod kontrolu.

Ponuda gotovine ili drugih nagrada za informacije o političkim ili društvenim neposlušnicima ima dugu istoriju u Kini, ali pandemija je pokazala novo lice u praksi. Oni za koje se utvrdi da se nisu testirali moraće u dvonedeljni karantin i obavezni su da obave testiranje o svom trošku.

Kina je u velikoj meri kontrolisala lokalni prenos virusa primenom mera koje neki smatraju vrlo ekstremnim, uključujući zatvaranje čitavih gradova i elektronsko nadgledanje zabrane putovanja u pojedinim delovima zemlje.

Zabrinute zbog novog talasa infekcije, vlasti Kine apeluju na građane da ne putuju radi predstojeće proslave Lunarne Nove godine i naložile su da školski raspust počne nedelju dana ranije.

U provinciji Hebej uvedena je stroga zabrana kretanja stanovnika i obustavljen je sav javni prevoz.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS