Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Naoružani pirati napali tanker u vodama Jemena - | K-013 Portal

Naoružani pirati napali tanker u vodama Jemena

pancevo, beograd, novi sad, vesti, jemen, pirati, tanker

Naoružani pirati napali su danas tanker koji je plovio pod britanskom zastavom u Adenskom zalivu, ali je taj napad odbijen, izjavio je danas menadžer kompanije Stolt tanker. Pirati su se u dva glisera tankeru koji se nalazio 75 nautičkih milja od Jemena, a ta oblast je jedna od najvažnijih ruta za prevoz nafte od Bliskog istoka ka Evropi, prenosi Rojters.

"Nakon nekoliko pucnjava upozorenja našeg naoružanog tima, pirati su otvorili vatru na brod, ali je naše obezbeđenje uzvratilo, onesposobilo jednog napadača i tako okončalo napad. Koalicioni ratni brod je takođe odgovorio na napad na Stolt Apal koji je nakon toga nastavio plovidbu", rekao je portparol kompanije.

Portparol nije precizirao o kojoj koaliciji se radi, ali mornarica je saopštila da je tanker nastavio da plovi kroz tranzitni koridor uz pratnju međunarodnih mornaričkih snaga zbog velikog rizika od novog napada.

Kako se navodi, prilikom pucnjave je malo oštećen komandni brod, ali nema povređenih.

U Adenskom zalivu često dolazi do napada naoružanih bandi, kao i militantnih grupa poput Al Kaide na Arapskom poluostrvu.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.