Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nord strim: Stabilizovan pritisak u gasovodu Severni tok 1 - | K-013 Portal

Nord strim: Stabilizovan pritisak u gasovodu Severni tok 1

danska, dronovi, gasna polja

Danska policija je tokom vikenda primila izveštaje o aktivnostima dronova u blizini gasnog polja Roar u Severnom moru, rekao je danas portparol danske policije.

Poljem Roar koje se nalazi pored Tira, najvećeg danskog gasnog polja, upravlja francuska energetska kompanija "Total enerdžis".

Danska je, kao i neke druge zemlje u regionu, podigla nivo pripravnosti nakon je na gasovodima Severni tok 1 i 2 prijavljeno curenje u Baltičko more, za koje se pretpostavlja da je izazvano sabotažom, prenosi Rojters.

Francuska kompanija je saopštila prošle nedelje da je primetila "neovlašćenu aktivnost bespilotnih letelica" u blizini njenog postrojenja za naftu i gas u Severnom moru, polja Halfdan B, navodi britanska agencija.

Nord strim: Stabilizovan pritisak u gasovodu Severni tok 1

Pritisak u obe linije gasovoda Severni tok 1 stabilizovao se od 3. oktobra, saopštila je danas operater Nord strim AG.

Kompanija je navela da nije u mogućnosti da izvrši inspekciju oštećenih delova gasovoda zbog nedostatka prethodno traženih neophodnih dozvola, prenosi Rojters.

Ruska kompanija Gasprom takođe je saopštila u ponedeljak da se stabilizovao pritisak u gasovodima Severni tok i da je prestalo curenje gasa iz oštećenih mesta na gasovodima.

"Pritisak u liniji A Severnog toka 2 i u obe linije Severnog toka 1 stabilizovao se nakon prekida, curenje gasa je prestalo", saopštio je Gasprom, a preneo TAS S.

Prošlog meseca otkrivena su ukupno četiri curenja na gasovodima Severni tok 1 i 2 u Baltičkom moru u blizini Danske i Švedske, prenele su švedske agencije.

Za oštećenja na gasovodima Severni tok 1 i Severni tok 2 Rusija je okrivila Zapad, dok države članice EU veruju da je reč o sabotaži.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.