Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novi vazdušni napad Izraela na ciljeve u Siriji - | K-013 Portal

Novi vazdušni napad Izraela na ciljeve u Siriji

izrael, sirija, napad izraela na siriju

Sirijska vojska saopštila je da je rano jutros Izrael izvršio vazdušni napad na vojni položaj na periferiji glavnog grada Damaska, u kojem je prouzrokovana samo materijalna šteta.

To je bio drugi izraelski napad na ciljeve u blizini glavnog grada u poslednja četiri dana.

Napad izvršen u subotu aktivirao je sirijsku odbranu koja je tokom dana ispaljivala rakete ka predgrađu Damaska, pri čemu su dva vojnika ranjena, preneo je AP.

U šturom saopštenju sirijske vojske koje su preneli državni medij, navodi se da je jutrošnji vazdušni napad došao iz severnog Izraela i da je meta bio vojni položaj u predgrađu Damaska Zakia.

Izrael uglavnom noću izvodi napade na Siriju pa se i današnji napad dogodio nešto posle ponoći, saopštila je sirijska vojska.

Izrael je u poslednjih nekoliko godina izvršio stotine napada na vojne ciljeve povezane sa Iranom u Siriji, ali retko priznaje ili raspravlja o takvim operacijama.

Izrael je, međutim, priznao da su mu na meti baze iranskih savezničkih grupa i frakcija, kao što je moćna libanska ekstrenistička grupa Hezbolah.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.