Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pakistan dobio struju nakon kolapsa elektro mreže - | K-013 Portal

Pakistan dobio struju nakon kolapsa elektro mreže

Snabdevanje strujom je danas obnovljeno u Pakistanu gde je prošle noći zbog kvara došlo do masovnog nestanka električne energije.

Bez struje su bili svi veći gradovi, uključujući glavni grad Islamabad, glavno ekonomsko središte Karači i drugi po veličini grad Lahor.

Nestanci struje su česti u Pakistanu koji je u hroničnoj energetskoj krizi i ima složen i oronuo distributivni sistem. Mnogi od njegovih 210 miliona stanovnika svakodnevno su satima bez struje, naročito tokom vrućih letnjih meseci.Kvar sistema se dogodio u subotu u 11:41 po lokalnom vremenu (18:41 GMT) na jugu i pokrenuo lančanu reakciju koja je elektrane izbacila s mreže, objasnio je ministar energetike Omar Ajub Kan.

Stručnjaci pokušavaju da utvrde uzrok, dodao je ministar, aludirajući da je problem mogao nastati zbog guste magle koja je ovlažila instalacije.

Zbog nestanka struje bolnice su angažovale rezervne agregate.

To je bio drugi veliki prekid snabdevanja strujom u Pakistanu za manje od tri godine. Maja 2018. električne energije nije bilo više od devet sati, a 2015. godine 80 odsto te zemlje, uključujući velike gradove, bilo je bez struje zbog napada separatista pokrajine Belučistana na dalekovod.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.