Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pentagon otvara kancelariju za NLO - | K-013 Portal

Pentagon otvara kancelariju za NLO

pentagon, kancelarija za nlo

Nakon nepotpunih izveštaja Pentagona iz juna, u kojima je američka vlada priznala da ne može da objasni većinu neidentifikovanih vazdušnih susreta, ministarstvo odbrane SAD je odlučilo da otvori kancelariju za NLO incidente.

Objava od utorka uveče će značiti da se pokreće Grupa za identifikovanje vazdušnih objekata (AOIMSG), koja će biti pod odsekom ministarstva odbrane za obaveštajne podatke i bezbednost.

AOIMSG će raditi za ministarstvo odbrane i celu američku vladu kako bi "otkrila, identifikovala i objasnila objekte od interesa u američkom vazdušnom prostoru, i da proceni da li postoje pretnje za bezbednost letenja i nacionalnu sigurnost", prema objavi dokumenta ministarstva odbrane SAD.

Nik Poup, bivši istražitelj NLO za britansko ministarstvo zdravlja, rekao je da pozdravlja potez, koji bi trebalo da znači bolju koordinaciju između više strana.

"To dodatno destigmatizuje ovo pitanje priznavanjem implikacija na nacionalnu bezbednost“, rekao je Poup za "Dejli mejl".

U junu je Pentagon objavio izveštaj o Radne grupe za identifikaciju nepoznatih objekata, ali nije ponudio objasnjenje za 143 od 144 događaja od 2004. godine, dodaje britanski list.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.