Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PO KRATKOM POSTUPKU: Severna Koreja digla u vazduh kancelariju za vezu sa Južnom korejom - | K-013 Portal

PO KRATKOM POSTUPKU: Severna Koreja digla u vazduh kancelariju za vezu sa Južnom korejom

severna koreja, južna koreja, svet, vesti iz sveta, severna koreja digla u vazduh, najnovije vesti

Severna Koreja je digla u vazduh kancelariju za vezu sa Južnom Korejom u pograničnom gradu Kesongu, potvrdio je ministar za ujedinjenje Južne Koreje. Prema ministarstvima odbrane i ujedinjenja Južne Koreje, Severna Koreja je raznela međukorejsku kancelariju za vezu u 14:49 sati po podne po lokalnom vremenu.

Agencija Jonhap navodi da se vidi dim iz oblasti gde se prethodno čula eksplozija.

Do eksplozije je došlo tri dana nakon što je sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una upozorila da će Sever srušiti "beskorisnu" kancelariju za komunikacije.

Prethodno je Pjongjang prekinuo svaku vrstu komunikaciju sa Seulom, uključujući i "vruću liniju za vezu lidera dve nacije", kao i vojne kanale komunikacije.

Ovi potezi bili su odgovor Pjongjanga na slanje letaka iz Južne u Severnu Koreju.

Severna Koreja upozorila je ranije danas da je spremna da pošalje vojsku u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dve Koreje.

Industrijski kompleks Kesong je posebna ekonomska zona na granici između Severne i Južne Koreje, kojom zajednički upravljaju Pjongjang i Seul.

Severna i Južna Koreja su tehnički još u ratu jer nije postignut mirovni sporazum kada je Korejski rat okončan 1953. godine.

Predsednik Južne Koreje Mun Džae In sazvao je danas hitan sastanak najviših bezbednosnih zvaničnika.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.