Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poljak 192 puta pao na testu za vozačku, ali ne odustaje - | K-013 Portal

Poljak 192 puta pao na testu za vozačku, ali ne odustaje

polaganje ispita, auto skola

Jedan poljak (50) pao je na testu iz saobraćajnih propisa u autoškoli čak 192 puta u 17 godina, što je rekordni broj pokušaja u njegovoj zemlji, piše 9GAG.

Da bi dobili vozačku dozvolu u Poljskoj, kandidati, baš kao i u Srbiji, moraju da polože teorijski ispit prie nego što im se dozvoli da sednu za volan i krenu sa praktičnim delom.



Ne postoji ograničenje broja pokušaja. Prolaznost se obično kreće između 50 i 60 odsto za teorijski ispit, dok je za praktični deo prolaznost ispod 40 odsto.

Čovek iz Pjotrkova Tribunalskog, čije ime nije objavljeno, upisao je autoškolu pre gotovo dve decenije. Prema državnoj radioteleviziji TVP, on je na naknadna polaganja ispita potrošio već 1.300 evra. Uprkos tome, ne odustaje.

Poljski vozač nije jedini koji je toliko puta pao na ispitu. Godine 2009. jedna Južnokorejka položila je ispit iz 950. pokušaja, dok je neimenovani muškarac iz Velike Britanije početkom ove godine uspeo da položi teorijski deo ispita nakon 157 puta.

(Index.hr)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.