Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Portugalski predsednik u karantinu zbog virusa korona - | K-013 Portal

Portugalski predsednik u karantinu zbog virusa korona

Portugalski predsednik Marselo Rebelo de Souza otkazao je sve obaveze u naredne dve nedelje i ostaće u karantinu u svojoj rezidenciji nakon što je u školi, čiji su učenici prošli nedelje posetili predsedničku palatu, otkriven slučaj zaraze virusom korona.

U saopštenju objavljenom danas na predsednikovoj internet stranici stoji da je takva odluka doneta iz opreza, iako ni zaraženi učenik ni njegove kolege iz razreda nisu bili među posetiocima palate Belem, piše britanski "Gardijan".

"U skladu sa preporukama merodavnih zdravstvenih tela, predsednik je, iako ne pokazuje simptome zaraze virusom, odlučio da otkaže sve javne obaveze", stoji u saopštenju.



Dodaje se da će predsednik Rebelo de Souza nastaviti da radi iz privatne rezidencije i da je odlučio da sopstvenim primerom pokaže svojim sugrađanima potrebu za pojačanim oprezom tokom epidemije virusa korona.

U Portugalu je do sada zabeleženo 25 slučajeva zaraze virusom korona, a u susednoj Španiji je evidentirano 617 zaraženih i 13 umrlih od posledica virusa.

(Hina)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS