Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pronađeni delovi aviona koji se juče srušio sa 62 putnika i članova posade - | K-013 Portal

Pronađeni delovi aviona koji se juče srušio sa 62 putnika i članova posade

pronadjeni delovi aviona u dzakarti

Ronioci su danas na dubini od 23 metra u Javanskom moru pronašli delove indonežanskog Boinga 737-500 koji se juče srušio nedugo posle poletanja sa aerodroma u Džakarti sa 62 putnika i članova posade.

"Sigurni smo da ronioci istražuju na lokaciji gde se avion srušio u more", izjavio je načelnik službe civilnog vazduhoplovstva Hadi Tidžhanto i dodao da su pronađeni delovi aviona, posmrtni ostaci putnika i odeća.

Prelomni trenutak u potrazi za avionom kompanije Srividžaja na letu 182 bio je kada je sonar sa vojnog broda detektovao signal lokatora aviona na mestu za koje se i ranije sumnjalo da je poprište nesreće.

Ipak, još uvek se ništa ne zna o uzrocima pada aviona koji, prema svemu sudeći, nije preživeo niko od putnika i članova posade, prenosi AP.

O nesreći su prvi dojavili ribari koji su lovili u vodama Javanskog mora i koji su juče oko 14:30 časova prvo čuli eksploziju, a potom ugledali veliki vodeni stub i talas koji se kretao ka njima.

"Mislili smo da je bomba ili cunami zbog velikog stuba vode koji se izdigao iznad površine mora. Bili smo šokirani kada smo kasnije videli delove razbijenog aviona", izjavio je jedan od ribara.

U avionu je bilo 62 ljudi, među njima sedmoro dece i tri bebe.

Vlasti su odmah otvorile dva krizna centra, jedan na aerodromu u Džakarti i jedan u luci, a predsednik avio-kompanije Srividžaja izjavio je da je avion, star 26 godina, bio tehnički ispravan, kao i da je let kasnio zbog loših vremenskih uslova, a ne zbog problema sa ispravnošću letelice.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS